jueves, 23 de abril de 2009

Sant Jordi

Avui es el dia de Sant Jordi en Catalunya, el dia del llibre i la Rosa per tothom.

Conta la llegenda que havia un poble amb un castell a on vivia un rei i la seva filla, la princesa. En aquest poble hi vivia un Drac que sempre tenia molta gana, va començar per menjar-se tots els animals dels pagesos i quan no hi quedaven es va a acabar per menjar-se a la gent. Tot el poble, en disposició de trobar una solució es van reunir a la plaça major i van decidir que algú s'havia d'encarar amb el Drac i donar-li mort. D'entre tots els habitants del poble va a estar elegida la princesa.

Encara que el Rei era el seu pare no va a poder evadir l'encàrrec encomiat a la seva filla i aquesta va a anar a on el Drac era. La pobre, morta de por cridava tot arreu fins que un fantàstic cavaller, en Sant Jordi va arribar damunt del seu cavall blanc tot valent per enfrontar-se al temible Drac. Es quan li va clavar la seva espasa i allà a on la sang del Drac va caure van néixer rosers d'on el apost Sant Jordi agafaria una Rosa per donar-li a la princesa que havia estat salvada.

Aquesta llegenda està molt estesa entre els catalans i quan arriba Sant Jordi es tota una festa per ells. Els carrers s'adornen amb la senyera, hi han parades de roses tot arreu, es regalen llibres i la gent surt fora a passejar, a mirar l'ambient perquè les rambles s'omplen d'escriptors que signen els seus llibres als lectors que els porten amb la il·lusió de conèixer-les i parlar amb ells.

Feliç dia de Sant Jordi

Feliz dia del libro

1 comentario:

Anónimo dijo...

Tothom s'hauria d'interessar per la llengua, les costums i tradicions d'allà on viu.Però si a més procura donar-ho a conèixer, mereix un deu. Això si que és integració. Felicitats. Et segueixo des de fa temps i m'agrada molt el que fas.

Rose